Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Esine-etsintä, eli ns. esineruutu, kuuluu yhtenä osa-alueena jälki-, haku-, viesti- ja etsintäkokeiden maasto-osuuteen.

 

Esine-etsinnästä on mahdollista saada enintään 30 pistettä. Esine-etsinnässä koiran tulee etsiä ihmisen hajuisia käyttöesineitä 50 m x 50 m kokoiselta tallatulta alueelta. Kokeessa alueella on jokaisessa luokassa 3 esinettä ja aikaa esine-etsintään on 5 minuuttia.

 

Esineruudussa jokaisessa luokassa koiran työskentelystä on mahdollista saada 12 pistettä. 1-luokassa koiran tulee noutaa ruudusta yksi esine, josta saa 18 pistettä. 2-luokassa koira tulee noutaa kaksi esinettä, josta kustakin saa 9 pistettä. 3-luokassa koiran tulee etsiä ja tuoda ruudusta kaikki kolme esinettä, joista kustakin saa 6 pistettä. Näin joka luokasta esineistä saadut pisteet ovat enintään 18 pistettä. Jos koira ei tuo ruudusta yhtään esinettä viiden minuutin kuluessa lähetyksestä, ei koira saa edes työskentelypisteitä ja esine-etsintä menee nollille.

 

Yksi ruudun sivuista on tuomarin määräämä työskentelysivu, josta ohjaaja lähettää koiran ruutuun ja ohjaa koiraa ruudussa. Koiran ohjaamiseen ohjaaja saa käyttää käskyjä, käsimerkkejä, pilliä tai vihellyksiä joita koiran tulee noudattaa. Ohjaaja saa käskeä alueen ulkopuolelle menneen koiran takaisin ruutuun. Ohjaaja saa liikkua vapaasti työskentelysivulla koiran etsiessä esineitä. Kun koira ottaa esineen suuhunsa, voi ohjaaja kehua koiraa hillitysti, samalla kun hänen on pysähdyttävä paikoilleen j odotettava, että koira tuo esineen ohjaajalle.